Residencyprogram: Kunstnere mødte lokale erhvervsfolk på Maltfabrikken

ART HACK-samarbejdet har affødt et helt nyt residencyprogram. 15.-26. marts 2021 besøgte tre aarhusianske kunstnere inden for billedkunst, scenekunst og litteratur Maltfabrikken i Ebeltoft på et såkaldt ’artist in residency’ (arbejdsophold). Her bliver de matchet med en lokal virksomhed og skal i samarbejde med den udveksle fagligheder, finde fælles udfordringer og skabe noget nyt.

Læs artiklen om forløbet

 

Ideen bag programmet er at skabe et tværkunstnerisk fagligt møde, hvor kunstnerne både skal lære af hinanden og opstarte samarbejder med lokale virksomheder og erhvervsdrivende om at skabe engagement og effekt. Målet er, at virksomheder og kunstnere kan inspirere hinanden og blive gensidigt udfordrede.

Arbejdet leder op til konferencen Cultural Impact Now!, som finder sted på Maltfabrikken 3.-6. juni. Her vil de tre partnerskaber mellem kunstnere og virksomheder præsentere refleksioner over forløbet og fremføre det kunstneriske indslag, det værk eller det produkt, som de har udviklet.

Bag projektet står ART HACK, de tre kunstfaglige centre Aarhus Billedkunstcenter, Aarhus Litteraturcenter og Performing Arts Platform samt Maltfabrikken. Det er støttet af Aarhus Kommune og Syddjurs Kommune.

De udvalgte match

Anne Katrine Kjær Bagai og Martin Pallesen
Anne Katrine Kjær Bagai er Cand.mag. i litteraturhistorie, forfatter og iværksætter. Hun står bl.a. bag Skriveværkstedet i samarbejde med UngdomsKulturHuset i Aarhus. Martin Pallesen er konsulent i konflikthåndtering og voldsforebyggelse. Han har en 2-årig uddannelse som rådgiver fra Socialt Udviklingscenter i København. Hans baggrund er bl.a. ved politiet herunder PET og som sikkerhedschef i IKEA. 

Rasmus Malling Lykke Skov og Maltfabrikken
Rasmus Malling Lykke Skov er dramaturg, iscenesætter, performer og kunstnerisk leder i Teater Fluks. Den gamle maltfabrik i Ebeltoft åbnede som ’folkets fabrik’ i 2020 – et sted for kunst, kultur, erhverv og iværksætteri. 

Anne-Sofie Overgaard og Trine Drivsholm
Anne-Sofie Overgaard er billedkunstner, uddannet ved det Jyske Kunstakademi. Hun arbejder med mange forskellige materialer men særligt tekstiler og vævede værker. Trine Drivsholm er internationalt anerkendt glaspuster uddannet fra bl.a. Designskolen i Kolding og International Glass Centre i England.

Foto på denne side: Rasmus Malling Lykke Skov i vandreforestillingen Betovkadaver af Teater Fluks, Thyrborøn juni 2019. Fotograf: Gorm Branderup.

Foto på forsiden: Installationen Another Dimension (2017) af Anne-Sofie Overgaard, Skovsnogen, Kibæk.

 

Innovation
Kunst og erhverv
Co-creation

Previous
Previous

Bustur til Kulturmødet Mors 2023

Next
Next

Cultural Impact Now!